9025 Győr, Töltésszer u. 3.

Ügyelet: 8:00 - 20:00 hétköznap

(30) 988 2674

Rólunk

Az ARPADENT története 2011-ben kezdődött. Nem úgy keltem fel egy nap, hogy fejlesszünk egy fogorvosi programot. Egy teljesen más jellegű informatikai munkánk során megismerkedtem egy fiatal, ambiciózus fogorvossal, aki a fogorvoslás mellett hobbi informatikus is. Beszélgetéseink közben felmerült, hogy jó lenne, ha végre elkészülne egy olyan fogászati szoftver, amelyet könnyű használni és a fogorvosok is szívesen kattintgatják.

Senki sem szeret fogorvoshoz járni, még az informatikusok sem (ez az érzés azóta bennem már megváltozott). Ettől függetlenül azért a kíváncsiság rávett, hogy megismerkedjek kicsit ezzel a szolgáltató ágazattal is. Az igények felmérése és a piacon elérhető megoldások megismerése után arra jutottam, hogy érdemes ezzel a témával foglalkozni. Fogorvosi és informatikai összefogás eredményeként elkezdtük lerakni a jelenlegi fogorvosi program alapjait. Szépen haladtunk a fejlesztéssel, már élesben működött berendelési naplónk, karton rendszerünk. Egyre több információnk lett, egyre több fogorvossal egyeztettünk. Kb. egy éves fejlesztés után rájöttünk, hogy rossz irányba haladunk. Csinálhattuk volna tovább, de akkor kompromisszumokat kellett volna kötni. Ehelyett kidobtuk az addigi fejlesztéseket, és teljesen újraterveztünk, újraírtunk minden. Erre ráment még egy évünk, úgyhogy a mostani rendszerünk első verziója 2014-ben jelent meg a piacon.

Azóta folyamatosan fejlesztjük. Az új ügyfeleinket biztatjuk az igényeik megfogalmazására és velük együtt fejlesztjük tovább az ARPADENT fogászati szoftvert.

Arpanet

Sokan kérdezi, mit jelent az ARPADENT?

Semmi közünk ahhoz a bizonyos gabonanövényhez, illetve egyikünk sem a honfoglaló magyar fejedelem nevét kapta. Az 1960-as évek végén az Egyesült Államokban létrehoztak egy az egyetemek és a fontosabb intézmények központi számítógépei között kialakított hálózati kapcsolatot. Az egyetemek „szuperszámítógépeinek” összekapcsolásának részben anyagi okai voltak: az USA kormányai nem kívánták tovább finanszírozni a méregdrága – új – gépek vásárlását, s inkább azt javasolta, hogy osszák meg egymás között a lehetőségeket (számítások, adatok továbbítása). Ennek a hálózatnak ARPANET lett a neve. Cégcsoportunk első tagja erről a hálózatról kapta a nevét. Ezt a mozaikszót azóta minden termékünkben használjuk. Ennek a szabálynak felel meg az ARPADENT fogászati szoftver elnevezése is.

Szeretnénk, ha az ARPADENT minél több fogorvos munkáját megkönnyítené. Jó választás az induló fogászatoknak, de használatával a nagyobb klinikák is csak nyerhetnek.

Reméljük, hogy Ön is olyan szeretettel fogja majd használni, mint ahogy mi készítettük.

Bálint Zsolt István
ügyvezető, CEO