9025 Győr, Töltésszer u. 3.

Ügyelet: 8:00 - 20:00 hétköznap

(30) 988 2674

Fontos változás az egészségpénztárak számlázásában

2021. 01. 05. - Hírek

A NAV fontos állásfoglalást tett közzé az egészségpénztárral szerződött egészségügyi szolgáltatók számlázásával kapcsolatban.

Az eddigi gyakorlat szerint a szolgáltatók az egészségpénztárt tüntették fel a vevő adatainál, azonban a NAV állásfoglalása szerint ez nem helyes, a 2021. január 4-től érvényes új NAV adatszolgáltatási kötelezettségnek való megfelelés miatt pedig különösen fontos, hogy az adatok a megfelelő helyen szerepeljenek.

Korábban a számlán a vevő neve helyén nem csak az egészségpénztár volt, hanem azt ki kellett egészíteni az egészségpénztári tag nevével és tagsági számával is, és a számlán a megfelelő helyen feltüntetni az egészségpénztár adószámát is.

Azonban a jövőben az egészségügyi szolgáltatóknak a következőképp kell kiállítaniuk a számlákat:

  • vevői adatok: a számlát a szolgáltatást/terméket ténylegesen igénybe vevő, vagyis a páciens nevére és adataival kell kiállítani
  • egészségpénztárra vonatkozó adatok: a számlán a pénztárakra vonatkozó szabályozás miatt az egészségpénztár adatait fel kell tüntetni.

A lényeg, hogy az ARPADENT fogászati szoftverben ezek a módosítások megtörténtek, és az egészségpénztárak felé történő számlázás már a NAV állásfoglalásnak megfelelően történik.

Mire vár?
Beavatjuk a részletekbe.
Keressen minket!
ARPADENT