9025 Győr, Töltésszer u. 3.

Ügyelet: 8:00 - 20:00 hétköznap

(30) 988 2674

Újabb funkciókkal gazdagodott az ARPADENT fogászati szoftver (verzió:1.6.1)

2019. 10. 04. - Frissítések

A nyáron és az ősz elején sem lógattuk a lábainkat. Több új funkcióval, fejlesztéssel és javítással frissítettük az ARPADENT fogászati praxismenedzsment szoftverünket. Nézzük is meg gyorsan a leghasznosabb újdonságokat.

Kezdjük a legnagyobb durranással.

Időzített automatikus értesítések, avagy a "digitális adminisztratív munkatársunk"
A kontroll visszahívás funkció már elég régen bekerült a fogászati programunkba, és mindenki megelégedéssel használja is. Segítségével elérhető, hogy a páciensek automatikusan értesüljenek arról, hogy fogászati kontroll vizsgálatuk esedékes, és ezzel a pácienseinkben egyfajta törődő érzést kelthetünk. Ez a funkció tökéletes arra, hogy a megfelelő paraméterezésével és szövegével egy általános kontroll vizsgálatra hívjuk vissza a fogászatunk pácienseit. 
Időnként viszont szükség lehet olyan jellegű kommunikációra, amiben meg tudjuk különböztetni például a szájhigiéniai kezelésre járókat a protetikai vagy szájsebészeti kezeléseket igénylő páciensektől.
A különböző kezelésekkel kapcsolatban az is felmerülhet, hogy a más-más tartalmú értesítést küldjünk ki. Ilyen lehet például egy foghúzás utáni kontroll vizsgálat javaslata, amin egy kevésbé stresszes időben javasolhatunk a páciensnek különböző fogpótlási lehetőségeket.
A jó hír az, hogy mostantól már megoldható az ARPADENT fogorvosi szoftver segítségével, hogy kezelésektől függően tudjunk egyedi tartalmú értesítést (E-mail és SMS egyaránt) küldeni a pácienseink számára. A még jobb hír, hogy ez akár teljesen automatikusan működhet. Nem kell mást tenni hozzá, mint létrehozni a megfelelő szövegezésű időzített e-mail  vagy SMS sablont, és pontosan beállítani a paramétereket. Innentől kezdve az elvégzett kezelésektől függően szinte személyre szabott értesítéseket kaphatnak majd a pácienseink!

Google Calendar szinkronizálás 2.0
A Google Calendar szinkronizáció sem új keletű funkció a rendszerünkben, már korábban is működött mindkét irányba a szinkronizáció. Az ARPADENT fogászati praxismenedzser szoftverben létrehozott berendelési időpontok kifelé szinkronizálódtak az adott felhasználó Google naptárjába, illetve a Google naptárban létrehozott időpontok is be tudtak kerülni az ARPADENT naptárába. A visszafelé történő szinkronizáció viszont csak megadott időközönként tudott lefutni. A Google is folyamatosan fejleszti a rendszerét, és egy új fejlesztésének segítségével most már esemény alapon tudunk szinkronizálni, ami jelentősen meggyorsítja az ARPADENT berendelési naptára és a  Google Calendar közti szinkronizációt.

EESZT RSS olvasó
Az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (röviden EESZT) egyik új funkciója az EESZT Hírcsatorna. A hírcsatorna szerepe, hogy a EESZT-vel kapcsolatban levő ügyfeleik egy egységes értesítési csatornán kapjanak híreket az EESZT rendszerrel kapcsolatban. Ezen a felületen küldenek tájékoztatást a karbantartásokról, az esetleges hibákról, problémákról. 

Kérdőívek csoportos küldése
Az ARPADENT fogorvosi rendszer dokumentumtára lehetőséget nyújt kérdőívek létrehozására, illetve azok küldésére. Felmerült az az igény is, hogy ezeket a kérdőíveket ne csak egyesével lehessen kiküldeni a páciensek részére. Ennek hatására továbbfejlesztettük a beépített hírlevél funkciót, és most már a hírlevelek szerkesztésekor csatolható egy kérdőív is.

Páciens törzsszám szerkeszthetősége
A páciens törzsszám azért került be a fogászati rendszerünkbe, hogy ne csak névvel lehessen azonosítani a pácienseket a fogászati szoftverünkben, hanem egyedi számokat is rendeljünk hozzájuk, amik alapján lehet rájuk hivatkozni. Ezt minden esetben a szoftverünk generálta, így szerkeszteni nem lehetett. Most elkészítettük azt a funkciót, amivel már szerkeszthető a páciens törzsszám is. Ezzel a papíros rendszerről áttérő fogászatok életét könnyítjük meg, hiszen lehetőség nyílik a papírokon használt egyedi azonosító rendszerünkbe történő rögzítésére is.  

Napiarfolyam.hu integrálása
A forint jelentős gyengülése miatt a fontosabb deviza árfolyamok úgy alakulnak, hogy a bankok vételi és eladási árfolyama közt jelentős különbség keletkezik. Az ARPADENT praxismenedzser rendszerben a fogászati kezelések árainak megadásánál már korábban is képes volt a Magyar Nemzeti Bank árfolyamával váltani a különböző valuták közt. Az MNB viszont csak középárfolyamot ad meg, így a deviza vételi árfolyam, és az MNB árfolyama közt például az euro tekintetében akár 10 forintos különbség is előfordulhat. Ennek a jelenségnek a hatására körülnéztünk az interneten, és rátaláltunk a napiarfolyam.hu oldalra, ahol szinte az összes hazai bank, pénzintézet árfolyama egy helyen elérhető. Beépítettük a weboldal által ajánlott megoldást a mi fogászati szoftverünkbe, így innentől a fogászati ügyfeleink akár a saját bankjuk árfolyamával is kalkulálhatnak.

Röntgenképek, fotók megjelenítése a karton "idővonalán"
A fogászati szoftverünk képtár modulja szinte a kezdetek óta elérhető a rendszerünkben. A képtár egy önálló menüpontként érhető el, ahol az adott páciens minden fotója, röntgenfelvétele látható. A képtár is egyfajta idővonalon mutatja a bekerült képeket, de most egy olyan funkciót fejlesztettünk, ami a képtár elemeit a karton idővonalán is megjeleníti. Ez könnyítheti az ügyfeleink munkáját, hiszen így már egymás mellett jelenik meg az elvégzett kezelés, és a hozzá tartozó röntgenkép.

Berendelési napló keresési funkciójának bővítése
Az ARPADENT fogászati szoftver berendelési naplójában a már rögzített és kiválasztott páciens összes berendelési időpontja egy ablakban megjeleníthető. A berendelési naplóban azonban olyan időpontokat is lehet rögzíteni, ahol olyan páciens nevét adjuk meg, aki még nem járt korábban nálunk, és még nincsenek az adatai rögzítve a rendszerünkben. Ezeket a pácienseket "nem azonosított" páciensnek hívjuk. Ezekre a páciens kereső mezőben eddig nem lehetett keresni. A mostani fejlesztésünk ezt a hiányosságot orvosolja, így most már a nem azonosított páciensekre is rá tudunk keresni, és ezáltal a berendelési időpontjaikat is meg tudjuk jeleníteni.

Maradó fogak és tejfogak  együttes megjelenítése
A jobb átláthatóság kedvéért készítettünk a Karton modulba egy olyan megjelenítést, amivel egy ablakban megtekinthetők a kiválaszott páciens maradó fogai és tejfogai is. 

Számla megjegyzés
Az ARPADENT rendszer számlázói paramétereit bővítettük. Hozzáadtuk egy új adatbeviteli mezőt, aminek a segítségével a számlához egyedi megjegyzést lehet fűzni. 

Páciens modul újabb lehetőségei
A páciens modul lista nézetében a páciensek nevei előtt megjelent egy ún. "hamburger menü". A menü segítségével a páciens listából már nem csak a páciensek adatlapja érhető el, hanem akár a Napló, akár a Karton modul is meghívható a kiválasztott pácienssel.  

Mire vár?
Beavatjuk a részletekbe.
Keressen minket!
ARPADENT