9025 Győr, Töltésszer u. 3.

Ügyelet: 8:00 - 20:00 hétköznap

(30) 988 2674

Újabb fejlesztések az őszi pezsgés idején az ARPADENT rendszerben (verzió: 1.3.0)

2017. 10. 27. - Frissítések

Ősszel kicsit mindig megélénkül a fogorvosok érdeklődése. Nem csak a nyár utáni feltöltődés okozza ezt, hanem a Dental World is fokozza az érdeklődést. Az új fogászatok indítása mellett is szakítottunk időt a fejlesztésekre. 

Tételes számlázás
A mostani fejlesztés előtt a számlázó rendszerek felé egy tételként adtuk át a számlázandó összegeket. A tétel megnevezését mindenki maga tudta beállítani, de a számlára minden esetben csak egy tétel került. Ha a páciensnek szüksége volt a tételesen a kezelésekre, akkor az elvégzett kezeléseket részletező dokumentumot kellett a számla mellé adni. Az új fejlesztés révén viszont a számlákra már tételesen is át tudjuk adni a kezeléseket.  Ez egy fogászatonként megadható paraméter, azaz ha bekapcsoljuk, akkor minden kiállított számlára tételesen kerülnek rá a kezelések. A tételes számlázáskor viszont egy korlátozást is maga után hoz. Ha tételesen akarunk számlázni, akkor egy kezelés sorozatról egyidőben csak egy számla készíthető, a számlázandó összeg nem bontható meg a páciens, az egészségpénztár és/vagy a munkáltató közt. 

Páciens keresés bővítése
Minden modulban lehetőségünk van pácienst keresni és kiválasztani (bal felső sarokban). Eddig csak nevekre lehetett keresni. Most kibővítettük, hogy a nevek mellett telefonszámra és email címre is lehessen keresni. Úgynevezett full-text keresést végez a funkció, azaz a szöveg vagy számsor bármelyik részére tud keresni. 

Páciens törzsszám
Létrehoztunk egy új azonosítót a páciensek nyilvántartásához. Természtesen eddig is volt egy egyedi azonosítója minden páciensnek, de ezeket a rendszerünk a háttérben generálta és kezelte. Egyre több új ügyfelünk kérte, hogy legyen egy olyan azonosítója a pácienseknek, amelyik a felületen megjelenik és amelyikre lehet keresni és hivatkozni. Ennek hatására bevezettük a törzsszámot. Ezt igény szerint a régi ügyfeleinknél is be tudjuk kapcsolni. A törzsszám a páciens adatlap fejlécében jelenik meg, illetve minden páciens mezőben használható keresésre.

Számlázás és könyvelés
Eddig úgy működött a rendszerünk, hogy az induláskor el kellett dönteni, hogy bekötünk-e valamilyen számlázó rendszert, vagy csak a könyvelés funkció lesz használva. Ha összekötöttük egy számlázóval, akkor a könyvelés funkció önmagában már nem volt elérhető. Most változtattunk ezen a megoldáson, azaz munka közben eldönthető, hogy az adott kezelés számlázásra vagy könyvelésre kerül. Így megoldottuk azt a problémát, hogy a nulla értékű kezeléseket is le lehet könyvelni, és nem kell kötelezően a számlákon nulla értékű kezelésket megjeleníteni.

Menedzser szerep a felhasználóknál
Az előző frissítéskor megjelent a menedzser paraméter a pácienseknél. Ezen paraméterrel lehet a pácienseket menedzserhez/menedzserekhez rendelni. Ezeket a menedzsereket a felhasználók között lehet rögzíteni. Most bevezettük a menedzser szerepet a felhasználókhoz, hogy a pácienseknél csak a megfelelő felhasználókat lehessen kiválasztani menedzserként.

Inaktív felhasználók elrejtése
Természetes folyamat az, ha a fogászatokon az alkalmazattok személye változik. Ha egy alkalmazott már nem dolgozik a fogászatnál, akkor a felhasználót inaktívvá illik tenni. A legrégebbi partnereinknél már több ilyen inaktív felhasználó is létezik a rendszerben. A könnyebb kezelhetőség érdekében a mostani fejlesztéssel az inaktív felhasználók alapértelmezetten már nem látszódnak a felhasználók kezelésének képernyőjén. A képernyő tetejére kikerült egy kapcsoló, amivel elő lehet csalogatni az inkatív felhasználókat is. 

Mire vár?
Beavatjuk a részletekbe.
Keressen minket!
ARPADENT