9025 Győr, Töltésszer u. 3.

Ügyelet: 8:00 - 20:00 hétköznap

(30) 988 2674

Téli fejlesztési csomag az ARPADENT rendszerben (verzió: 1.4.0)

2018. 01. 31. - Frissítések

A télen sem pihenünk, számos új funkció, és rengeteg hasznos fejlesztés, ami nemcsak gyorsabbá és kényelmesebbé teszi a munkát, hanem sokkal élvezetesebbé is. Hosszú lista következik!

Dokumentum összesítő
Korábban a böngésző beállítástól függően mindig letöltődtek vagy megnyíltak a kiállított dokumentumok egy számlázási vagy könyvelési folyamat végén. Ezen változtatnunk kellett, mert a nem lehetett egységesíteni, és bizonyos dolgokat nem lehetett így megoldani.
Az új megoldással a sikeres számlázás/könyvelés végén megjelenik egy ablak, ahol kis dobozokban látszanak az egyes számlák, kezelés részletezők. 

Egy-egy dobozon belül látható egy nagy, letöltést jelentő ikon, amivel azonnal le lehet tölteni a dokumentumokat. A letöltés ikontól jobbra látható a számlaszám, elvégzett kezelés részletező esetén pedig a neve a részletezőnek (azaz a típusa). A kereteken belül van egy "Megtekintés" link, amivel megnyitható a böngészőben a dokumentum. Látható még minden dokumentum mellett egy "Megjelöl" gomb is. Ezzel a gombbal meg lehet jelölni egy-egy dokumentumot, és a megjelölteket egyből el lehet küldeni email-ben a már ismert levélsabonos felugróablak segítségével.

Orvos kiválasztása kezelésenként
Egy beállítás függvényében a kartonon való rögzítésénél a jobboldali orvosválasztó panel segítségével kezelésenként bekéri a rendszer a kezelést végző orvost.

Múltbeli kezelés rögzítése a kartonban
Sokakban felmerült az igény arra, hogy ne csak a mai napi kezeléseket lehessen rögzíteni a kartonban. Időnkén előfordul, hogy  elfelejtődik vagy már nincs idő egy kezelést rögzíteni, és másnap szeretnék rögzíteni. Ilyenkor jó lenne, ha vissza lehetne dátumozni a rögzített kezelést.

Elkészítettük ennek a módját is, amit megfelelő jogosultsághoz kötöttünk. Ennek a funkciónak a segítségével most már múlbeli kezeléseket is rögzíthetünk a rendszerbe. Természtesen a számlázás dátumát ez nem érinti, számla keltét továbbra is csak a mai napnak fogja beállítani a rendszer.

Szék nézetek a napló modulban
Új fejlesztésünknek köszönhetően már szék nézeteket is lehet definiálni a napló modulban. Ez a több székes és/vagy több telephelyes fogászatok számára lesz nagy segítség. Akár felhasználónként is beállítható, hogy ki melyik nézetet lássa.

Automatikus javítási funkció a neveken
Páciens adatlapon történtő név beviteléhez bekapcsolható az automatikus javítási funkció. Ennek hatására a név mezőkben a kezdőbetűket automatikusan nagybetűre javítja a rendszer. Természtesen ez a javító funkciót egy rendszerbeállítástól függ, így csak annak fog így működni, aki ezt bekapcsolja.

Jövőbeli értesítések listája
Egy hónapra előre ki lehet listázni a kiküldés előtt álló automatikus értesítéseket, üzeneteket. Ilyen például a kontroll visszahívás, illetve az egyéni, időzített értesítések. Ennek segítségével előre látható, hogy mikor és milyen értesítési üzeneteket fog kiküldeni a rendszer.

Napló kezelések színezésének gyors átkapcsolása
Már régóta kétféle színezési lehetőséget biztosítunk a naplóban a berendelések megjelenítésére. Az orvosonkénti színezés mellett át lehet kapcsolni napló kezelésenkénti színezésre, így ha valaki nem orvosonként akarja az időpont blokkok színezését, akkor most egy gombnyomással átválthat a napló kezelésekkénti színezésre.

Email értesítések bővítése ICS fájllal
Ma már elég sokan használnak különböző online naptárakat időpontjaik rögzítésére. Nagyon sokféle naptár rendszer létezik, ezért kialakult egy univerzális naptár bejegyzés formátum (ICS fájl), amit minden ismert online naptár értelmezni tud. Mi is megoldottuk, hogy az automatikus berendelési időpont értesítő email-ekbe be legyenek csatolva a szabványos ICS fájlok. Természetesen ez is egy opcionális lehetőség, így csak annak a fogászatnak fog így működni, aki bekapcsolja.

Kimenő levelekről automatikus másolat küldése
Az ARPADENT fogászati rendszer nagyon sokféle email küldésre ad lehetőséget. Ezek egyik része automatikusan kerülnek küldésre (pl. berendelési értesítések), a másik része az ún. direkt email küldések (pl. tervek kiküldése, számlák küldése, stb.). A kimenő levelek követésére lehetőséget biztosítunk arra, hogy megadható legyen egy másolati email cím, amire minden email-ről küldeni fog a rendszer egy másodpéldányt. A másolati email cím megadása mellett beállíthatjuk, hogy az automatikus és/vagy direkt email küldésekről is kérünk-e másolatot.  

Nyitvatartási idő és munkarendek két hetes ciklusban
A fogászat nyitvatartási idejét, és az orvosok munkarendjeit korábban is be lehetett állítani a rendszerben, de eddig csak egy hetes ciklust lehetett megadni. Továbbfejlesztettük ezt a funkciót, hogy két heti ciklus is meg lehessen adni. Így most már megküldönböztethető a páros és páratlan hét a munkarendek beállításánál.

Időpont lemondás jelölése
Többen kérték, hogy az időpont berendelésknél a 'Nem jött el' jelölés mellett be lehessen állítani egy másik státuszt is, amit az időpont lemondásnál lenne használatos. Létrehoztunk egy 'Lemondva' státuszt', amit most már ki lehet választani az időpont berendelések szerkesztésekor. A 'Nem jött el' gomb lett kiegészítve egy kis inteligenciával. Ha jövőbeni időpont berendelést nyitunk meg, akkor csak a 'Lemondva' jelenik meg. Ha mai vagy korábbi naphoz tartozó időpont berendelést nyitunk meg, akkor a 'Nem jött el' és a 'Lemondva' gomb egyszerre elérhető.

Mire vár?
Beavatjuk a részletekbe.
Keressen minket!
ARPADENT