9025 Győr, Töltésszer u. 3.

Ügyelet: 8:00 - 20:00 hétköznap

(30) 988 2674

Adatküldés az EESZT-be az ARPADENT fogászati szoftverből

2020. 05. 29. - Frissítések

Hogyan küldjük be az adatokat az EESZT-be

Az ARPADENT rendszerben kétféle módon lehet adatokat beküldeni az EESZT-be. A fejlesztés során abból indultunk ki, hogy lesz olyan fogászat, ahol a páciens kezelése után azonnal beküldenék az EESZT-be az szükséges adatokat, illetve lesz olyan ügyfelünk is, akiknek két páciens kezelése közt kevés az idő a többlet adminisztrációra és ők inkább később, esetleg a nap végén fogják teljesíteni az adatbeküldési kötelezettségüket. 

EESZT adatküldés közvetlenül a karton modulból

A páciensen végzett kezelések rögzítése után azonnal lehetőségünk van beküldeni az EESZT felé az adatokat. Az adott napi kezeléseket jelző vonalon egy körben megjelenik egy piros hátterű 'e' betű. Erre kattintva elindul az EESZT adatküldő varázsló.

A páciens adatainak és az elvégzett kezeléseknek a függvényében fog a varázsló adatokat bekérni. Ha a páciensnek nincs olyan adata, ami az EESZT-ben egyértelműen azonosítani tudja (pl. TAJ szám), akkor nulladik lépésként a varázsló bekéri. Következő lépésként az ellátási esemény (EESZT Eseménykatalógus) adatait kell megadnunk. Alapértelmezet értékek az esetek nagyon nagy százalékában megfelelőek, de természetesen minden módosítható. Ha az adatok megfelelőek, akkor a tovább gombbal a következő részre. 
Itt egy dokumentum készül az ellátásról, ami az EESZT EHR moduljába kerül majd betöltésre. Alapértelmezett értékekkel kitöltve jelennek meg az adatmezők, amiket természetesen felül lehet bírálni. A jobb felső sarokban levő 'Megtekintés' gombra kattintva ellenőrizhető, milyen dokumentum kerül feltöltésre az EESZT-be. Tovább gombra kattintva lehet a következő részre lépni.

Az esetek nagy többségében a következő lépés egy összefoglaló oldal, ahol már el is tudjuk indítani az EESZT-be való betöltést. Ha valamilyen implantálás történt, akkor a varázsló bekéri az implantátumra vonatkozó adatokat is.

A 'Beküldés' gombra kattintva a rendszer ellenőrzi, hogy az orvos EESZT belépésének állapotát. Ha már be van lépve, akkor egyből elindul a betöltés. Ha még nem volt belépve, akkor egy belépő ablak jelenik meg, ahol  az orvos be tud lépni az E-személyi igazolványával az EESZT rendszerébe. Ha egyszer sikerült belépni, akkor a rendszer 2,5 óriág nyitva marad, ha nem lépnek ki vagy nem húzzák ki a személyi igazolványt a kártyaolvasóból. A belépés állapota a bal oldali menűsávon (kék, oldalsó menü) ellenőrizhető.   

EESZT adatküldés előkészítő listából

Ha egyszerre akarjuk beküldeni az adatokat, vagy csak a kezelések után van idő az adminisztrációra, akkor az EESZT modul előkészítő listájából is kezdeményezhetjük az adatküldést. Az előkészítő lista a bal oldali menűsávról indítható. A listát lehet orvosra is szűrni. Csak az EESZT-be bejelentkezett orvosnak a kezeléseit fogja engedni beküldeni. Ha hiányos valamilyen adat, akkor az piros betűvel jelenik meg, és a mellett látható ceruzára kattintva azonnal lehet is korrigálni, szerkeszteni. A kék pipákkal lehet még befolyásolni az adatküldés állapotát. Az adatok beküldése a jobb felső sarokban látható gombbal indítható.

Mire vár?
Beavatjuk a részletekbe.
Keressen minket!
ARPADENT